Friday, June 2, 2017

Utrecht Global Goals City als hart van sociale innovatie


Gisteren een heel erg inspirerende brainstorming gehad over de Global Goals de sustainable development goals en hoe Utrecht als Global Goals city de doelen nog veel leuker en makkelijker kan bereiken! Dennis Nolte de bedenker van de VIP Bus heeft een geweldige visie op de toekomst waar ik me 100% in kan vinden! De mensen echt centraal stellen en helpen hun dromen waar te maken! Ik heb Dennis leren kennen bij een CU2030 event in het Beatrixgebouw waar ze hun werk voor de Gemeente Utrecht via betaal met je verhaal in de VIP bus lieten zien... daar heb ik Dennis Nolte Stedebouwkundige Doesjka Majdandzic en de leukste beste kapper van Utrecht Raymond van der Vlist meegenomen naar de 6 verdieping van het Beatrixgebouw waar ik toen ik het Startupweekend Utrecht en de Global Goals / B Corporation opzet voor alle Startups aan het voorbereiden was in de hele Skybar! Er was direct een click met het trio en ook plannen om met de VIP bus samen het verschil te gaan maken in UTRECHT!

De VIPbus - een mobiel stadslab voor Utrecht

Een rijdende huiskamer, werkplaats, podium en experimenteerplek in één. Dat is de VIPbus met haar bemanning. Een plek waar jij niet heen hoeft te gaan, maar die naar jouw buurt komt als troubleshooter, inspiratiebooster of veilige anders-dan-anders werkplek. Bevolkt door mensen met verstand van zaken, creatief, enthousiast en inspirerend en een groot Utrechts netwerk. Onafhankelijk van instanties en overheid. De VIPbus wordt een mobiel ‘stadslab’ voor de inwoners van Utrecht. Je kunt de bus uitnodigen in jouw buurt en hij komt langs als het nodig is.
De VIPbus tourt door Utrecht en sinds december 2009 in de provincie op zoek naar vernieuwende ideeën en projecten op het gebied van cultuur, ondernemen, passie en talent. De VIPbus laat de Utrechter proeven aan een nieuwe kaders, nieuwe ideeën en het als doel om mensen te inspireren en te ondersteunen van passie werk te maken. VIP verleidt mensen om over de persoonlijke horizon te kijken. De VIPbus ondersteunt pioniers in de dop met ideeën die een verschil maken in sociale innovatie. En dat vanaf nu dus ook met de Global Goals als DOEL van de transitie die de Very Inspiring People in Utrecht mee gaan maken! Iedereen kan het verschil maken voor de duurzame ontwikkelingsdoelen!
In 2015 legden193 wereldleiders deze doelen vast. De Verenigde Naties roept iedereen op hieraan een bijdrage te leveren.
De Gemeente Utrecht, het team Utrecht4GlobalGoals bewoners en bedrijven organiseren samen activiteiten in de stad om deze doelen bekend te maken voor bewoners.
Wie mee wil denken en doen om Utrecht als Global Goals City nog beter op de kaart te zetten..we zijn al de meest inspirerende Gemeente van Nederland kan op www.utrecht4globalgoals.nl kijken en zich aansluiten!
Als verbinder en Katalysator help ik Stichting Technotrend om de Energy Challenges in de komende jaren naar alle scholen in Utrecht te brengen door coalities met bedrijven. http://energychallenges.nl/
Met http://www.teachsdgs.org/ ben ik internationaal achter de schermen bezig om Sustainable Development Education naar alle scholen van de wereld te brengen!
Worlds Largest Lesson heeft daar samen met Unicef en Microsoft Education een mooie cursus voor gemaakt https://education.microsoft.com/courses-and-resources/courses/SDG This short course is designed for educators and all those who would like to teach children and young people about the Sustainable Development Goals, commonly known as the Global Goals. It is intended to support the teaching of the World’s Largest Lesson and all other efforts to educate and engage children and young people so that they support the Sustainable Development Goals and want to turn their support into action.
Ik ben jaren geleden met One Person Can Make A Difference begonnen omdat ik weet dat iedereen HET VERSCHIL kan maken...Facebook is helaas niet meer wat het geweest is, wie ooit puur zonder te betalen een foto met 600.000 Likes heeft gehad en een weekly organic reach van 9 Miljoen...die heeft moeite met het feit dat Facebook pages alleen nog tegen betaling echte REACH kunnen krijgen! En dan ook nog eens weinig voor veel geld..Met Social Media heeft dat niets meer te maken! Deze video die ik op 5 december 2010 gepost heb WE ARE ALL ONE is al meer dan 200.000 keer geshared...totdat Facebook in September 2014 heeft geschreven je hebt nu recht op GRATIS marketing advies..om nog meer mensen te bereiken...einde van organic reach!Een Video met 218,794 shares stopt niet zomaar...10 Minuten die iedereen raken en die bijna iedereen deelt....
This incredible short film shares an Indigenous Native American Prophecy that links all of life and the future of our planet. Please watch and share! This is the shor Url for this video bit.ly/Weareallone
We want to encourage all the people to make a difference!
Spread the understanding that everyone has an individual power to make a difference invite your friends to join us!
What can one person do? Help, give, care, share, like, follow
Everything you do counts! Every share every like every thought...
My Network of Changemakers on Linkedin is strong but every new connection makes it stronger If you want our networking support for your CAUSES Please connect! We will try to help you make a BIGGER DIFFERENCE!
https://www.linkedin.com/in/hanslak
Follow One Person On Twitter https://twitter.com/HansLak
We are all one is de boodschap die perfect aansluit bij de duurzame toekomst die we samen moeten bouwen! Lets connect the dots! Utrecht heeft meer sociale innovatie dan welke andere stad in Europa ook... TROTS op zo veel mensen die het verschil willen maken voor een betere toekomst! Het zijn de mensen die een stad maken...
Voor meer informatie over de Global Goals is dit de beste link
http://www.globalgoals.org/resource-centre/the-basics/

No comments:

Post a Comment